onsdag 12. oktober 2022

Hei bloggen!

Hei bloggen!  

Velkommen til vår reiseblogg. Dette er det første av mange innlegg på denne siden. 

Nå er det under en måned til avreisen på vår livs største og mest omfattende reise. Vi ble gift i mai og skal nå ta fatt på våres bryllupsreise, men vi velger å gjøre den litt lengre og litt annerledes enn normalt. I løpet av det neste året skal vi nemlig besøke alle verdens kontinenter, alt fra de mest avsidesliggende steder til de største byene i verden. Vi skal bestige fjelltopper i Andesfjellene,  gå på ørkenvandring i Namibia, oppleve dyrelivet i Amazonas, surfe på strendene i Australia og mye, mye mer. Og vi skal fortelle om alle våre opplevelser her! 

Til de som ikke kjenner oss, så heter vi Kjellaug og Åsmund, og er et ektepar fra Norge som for tiden bor i København. Vi arbeider begge som sykepleiere på Rigshospitalet og Åsmund arbeider også som paramediciner i ambulansetjenesten. Men om noen uker flytter vi fra Danmark for å reise jorden rundt i et helt år. 

Litt om vår reise: 

Vi har planlagt denne reisen i mange år, og som så mye annet, har den blitt utsatt på grunn av pandemien. Men jo lengre vi har ventet, jo mere penger har vi kunne satt til side, og jo flere land har vi lagt til ønskelisten våres. Opprinnelig var vi tenkt å reise med den Transiberiske togbanen til Kina og deretter reise videre ned til Sør-Øst Asia og hjem igjen, men etter at en hvis idiot valgte å starte en krig i Ukraina, var det ikke lenger aktuelt å reise gjennom Russland. Vi måtte derfor tenke nytt, og vi tenkte større. Nå planlegger vi å starte med å ta buss og tog fra Norge og helt ned til Tyrkia. Derfra vil vi ta båt over til Kypros og fly derfra via Israel til Victoriafallene på grensen mellom Zimbabwe og Zambia. I Afrika tenker vi også å besøke Botswana og Namibia før vi flyr over Atlanterhavet til São Paulo i Brasil. Derfra holder vi planene åpne, men vi tenker å oppleve så mye som mulig av Syd-Amerika, Mellom-Amerika og Nord-Amerika, før vi reiser videre til Oseania, Øst-Asia, Sentral-Asia, og til slutt kommer tilbake til Europa igjen en gang i løpet av neste år. 

Vi har som mål å fly så lite som mulig. Dette både med tanke på klimaet, men også fordi vi mener at selve reisen er målet. Ved å reise langsomt, såkalt "slow travel", håper vi at vi kan reise dit nysgjerrigheten tar oss, og ikke stresse oss igjennom en "must sees" liste i hvert land vi er i, og sitte igjen med FOMO over det vi ikke rakk. Vi ønsker å stresse ned, og oppleve mer. 

Vi håper du vil følge meg på reisen vår, og kanskje også finne inspirasjon til å reise selv en gang. Vi gleder oss i hvert fall enormt, og ser frem til å fortelle deg om vårt livs største eventyr! 

Vi sees! :) 


 




Siste etappe: Sør-Korea, Budapest og tilbake til Norge

Hei bloggen!  Dette innlegget blir faktisk det siste innlegget vi legger ut fra reisen vår. Når vi sitter å skriver dette innlegget er vi i ...